Demotest: Life Goes On

lgodemo

När det gäller de sidoscrollande spelen verkar det på senare tid ha blivit lite av en trend att väldigt många spelbara karaktärer får sätta livet till på vägen mot ditt mål. Se bara på Rogue Legacy och The Swapper. Denna eventuella trend tas kanske till sitt yttersta i plattformspusslet Life Goes On.

I Life Goes On spelar du flera riddare som vill nå fram till något som liknar en helig graal, självklart med en drös dödliga hinder och fällor på vägen. Så som det är presenterat i demot går det hoppa och automatiskt greppa tag i vissa kanter men i övrigt har inte riddarna så mycket mer på repertoaren. Så vad gör du då när du stöter på en grop med taggar i golvet som du uppenbart inte kan hoppa över?
Det annorlunda sätt som du väntas tackla sådana här problem på i Life Goes On är att helt enkelt hoppa ut så långt bland taggarna du kan och låta din karaktär makabert spetsas ihjäl. Detta så att nästa hjälte kan hoppa på den tidigares lik och då undvika taggarna. Lyckligtvis är det en ganska stor portion humor inblandat i det hela:

Demot jag spelat igenom lanserades i maj och är baserat på en tidig version. Ändå finns det redan en hel del som lovar gott, exempelvis är grafiken ganska mysig. Bland de 5-6 pusslen är det de senare som sticker ut som extra roliga och genomtänkta. Då får man skjuta sina riddare med kanoner och aktivera olika zoner där nästkommande karaktärer har möjlighet att fortsätta pusslet. Avslutningen förjänar också ett extra omnämnande för sin komik.
Tyvärr finns ännu inget angivet lanseringsdatum men bekräftade plattformar är Windows, Mac och Linux. Demot går att ladda ner till samtliga dessa format via den officiella hemsidan, något jag kan rekommendera.

Officiell hemsida
Ladda ner demo (Win)
Ladda ner demo (Linux)

Vid tangentbordet: Joel Andersson

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: