Höstens 10 mest intressanta lanseringar enligt wasdmash

Vi tyckte det kunna passa med att presentera vilka spel vi som skriver på wasdmash ser fram mest emot denna höst. Så vi satte ihop en topp 10-lista där alla fick rangordna så många spel de ville vart ur vi räknade fram en total-lista med allas röster inräknade. Trots att vi är ganska få, och har olika smak, blev det bara en delad position och allas topp 3-rankade spel fick plats.

10. Hex MMO Trading Card Game

10hmmotcgHex MMO Trading Card Game drog in över två miljoner dollar på Kickstarter. Bakom kortspels-MMO:t står Cryptozoic som gjorde ett lika hyllat spel med World of Warcraft-tema. Planerad lansering är i september.

8. Batman: Arkham Origins & Lego Marvel Super Heroes

10baoBatman: Arkham Origins är det tredje spelet i den hyllade Arkham-serien och äger rum före de tidigare Arkham Asylum och City. De förtittar som gjorts skvallrar dock om att det mesta ser sig likt ut vilket räcker för att vi ska hoppas på Origins. Lanseras den 25 oktober.
8lmshLego har hittills hunnit med att underhålla oss med med sina versioner av Star Wars och Batman. Nästa licens för pussel-äventyret är Marvels bibliotek av superhjältar vilket får redaktionens Marvelfan att le stort i förhoppning. Lanseras i oktober.

7. Amnesia: A Machine for Pigs

8aamfpAmnesia: A Dark Descent kan mycket väl ha varit det läskigaste spelet år 2010. Svenska utvecklarna Frictional Games lanserar i snart den indirekta uppföljaren, A Machine for Pigs, som inte ser mindre läskig ut på förhand.

6. The Bureau: Xcom Declassified

7tbxdXcom: Enemy Unknown ansågs av många vara förra årets bästa spel och mest därför håller vi ett öga på 2K:s nästa spel i serien. The Bureau började dock som ett helt annat spel jämfört med Enemy Unknown med mer fokus på action. Den 23 augusti får vi se om det gör oss så glada som vi hoppas.

5. Divinity: Original Sin

5dosDet samarbetsfokuserade isometriska rollspelet Divinity: Original Sin från Larian är ännu en Kickstarter-saga med över en miljon dollar insamlade. Senast i november sägs det lanseras och vi kommer absolut ge det en chans i co-op.

4. The Walking Dead Season 2

4twds2Telltale chockade nog nästan till och med sig själva efter lanseringen av The Walking Dead, peka-och-klicka-äventyret baserat på zombie-serien med samma namn. Ett av förra årets mest hyllade spel med en gripande handling och tuffa val. Självklart ser vi fram emot uppföljaren mot slutet av året.

3. Total War: Rome II

3twr2Den anrika strategi-serien Total War är tillbaka redan den 3 september med Rome II. Nyheterna innefattar bland annat en ny grafikmotor, mer varierade kulturer, större fokus på havsstrider och mycket mer. För alla Total War-fans blir detta förhoppningsvis årets spel.

2. Watch Dogs

2wdUbisoft har varit duktiga på att marknadsföra Watch Dogs med flera ruggigt snygga sekvenser uppvisade. Beskrivs som en mix av sandlåda och stealth där hackern Aiden Pearce står i centrum. Lanseras i samma veva som de nya konsolerna anländer, till PC den 22 november.

1. Wasteland 2

1wl2
Redaktionens mest efterlängtade spel är en av de allra största Kickstarterframgångarna. Inxile, med Brian Fargo i spetsen, drog in nästan tre miljoner dollar för att kunna göra det isometriska rollspelet Wasteland 2. Tyvärr blev det nyligen något försenat men det ska förhoppningsvis ändå anlända innan året är över och fylla oss med retrominnen från Baldur’s Gate och de tidiga Fallout-spelen.

Vilka spel tycker ni saknas på listan? Kommentera gärna nedan!

Vid tangentbordet: Joel Andersson

Advertisements

4 comments

  1. […] nästan en vecka sedan publicerade vi vår sammanlagda topplista över de tio spel vi mest ser fram emot till hösten. Vi som skriver på wasdmash har lyckligtvis […]

  2. […] 2 blev framröstat av oss som det spel vi ser fram mest emot under hösten. Igår visade Inxile upp sekvenser från spelet under 18 minuter, ni kan kolla in dem här nedan. […]

  3. […] I augusti röstade vi fram vilka tio spel vi såg fram emot mest till hösten. Förutom att Divinity blivit framflyttat, skulle du nu byta ut några titlar på listan? Har […]

  4. […] för fullversionen varför ännu inget datum spikats. På wasdmash framhöll vi Wasteland 2 som vårt mest efterlängtade spel i vinter och i augusti visades en hel del spelsekvenser […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: