Flera intressanta spel finansierade på KS

Fyra nya titlar har klarat sina Kickstartermål. Det handlar om Project Phoenix, 7 Days to Die, Tangiers och Legend of Iya:

art_character1Project Phoenix
Ett oerhört populärt tillskott på Kickstarter är det japanska rollspelet Project Phoenix som i skrivande stund nästan drar in $100,000 om dagen. Därmed tog det bara en dag att uppnå målet så nu återstår 29 dagar för s.k. stretch goals. Bland de som står bakom nämns folk som jobbat med Final Fantasy, Diablo, Halo och det förbisedda Valkyria Chronicles. Namnet många känner igen är nog kompositören Nobuo Uematsu som ska vara med och göra musiken. Planerad lansering är i mars 2015.
Länkar:
Hemsida
Kickstartersida
20bc48bb088082eb16f73ec085d23ef2_large7 Days to Die
7 Days to Die är ännu ett överlevnadsspel med zombietema. Det kommer bli en öppen värld med inslag av FPS, tornförsvar, rollspel och skräck. Har just nu samlat in nästan $350,000 och bockat av några stretch goals. Planerad lansering är i maj nästa år.
Länkar:
Hemsida
Kickstartersida
Tangiers
2f16f7e0ef134b817256d28daf104805_largeEtt mycket intressant spel är Tangiers, ett annorlunda stealthspel under utveckling av Alex Harvey och hans team. Klarade sitt mål ganska sent och när Kickstarterkampanjen avslutas idag lär de bara ha klarat ett stretch goal. Sägs lanseras i augusti nästa år och spännande nog ser många skärmbilder ut som Salvador Dalí-målningar.
Länkar:
Hemsida
Kickstartersida
Legend of Iya
IyaTitleNär Kickstarterkampanjen avslutades igår hade denna metroidvania-klon precis klarat sitt utsatta mål. Jag har testat en alfaversion och hoppas snart kunna återkomma med intryck om den, men vi kan väl snällt säga att när spelet varit under utveckling i så många år finns vissa orosmoment. Nu ska det i vilket fall vara färdigt i november nästa år om allt går vägen.
Länkar:
Hemsida
Kickstartersida

Vid tangentbordet: Joel Andersson

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: