Demotest: Bleed

bleed2De sidoscrollande spelen verkar vara tillbaka med besked, för i dagens demotest blir det ännu ett i actionspelet Bleed. Utvecklat av Bootdisk Revolution och lanserat strax före jul till PC, Mac och Xbox Live.

En cool hjältinna
I Bleed spelar du som Wryn, en tjej med chockrosa-färgat hår som drömmer om att vara den främsta spelhjältinnan av dem alla. Detta ämnar hon uppnå genom att döda alla tidigare stora hjältar. Tyvärr rör det sig inte direkt om några kända spelhjältar, utan snarare ganska generiska fiender och bossar.
Det som lyfter upplevelsen är istället spelmekaniken. Wryn har en diger arsenal av vapen och förmågor som utnyuttjas via ett aningen udda kontrollschema som jag hittills endast försökt mig på med handkontroll. Då används den högra styrspaken för att simultant sikta och avfyra vapnet, höger triggerknapp för att hoppa och vänstra för att aktivera bullet-time. Med motsvarande axelknappar går det byta vapen mellan exempelvis maskin- och raketgevär. Bullet-time, i kombination med att Wryn kan hoppa tre gånger i rad i luften, ger upphov till coola undanmanövrar och actionsekvenser.

Underskattat?
Jag kan tycka att det är lite konstigt att Bleed knappt fått någon uppmärksamhet hittills. Visst, det andas lågbudget på många ställen och har en ganska meningslös handling, men i kärnan tycker jag ändå att det rör sig om ett roligt actionupplägg som det tar en liten stund att vänja sig vid. Det är också relativt utmanande, i samma anda som Contra.
Om du tycker detta låter intressant så ge demot en chans och ha inte förväntningarna allt för högt ställda. Jag är övertygad om att det finns en publik för Bleed, även om det inte lär bli en stor klassiker.

Officiell hemsida
Ladda ner demo (Win)
Bleed på Steam

Vid tangentbordet: Joel Andersson

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: