Nyheter från GDC/Gamescom

Lite nyheter och uppdateringar från GDC/Gamescom i Köln:

Child Of Light

Ubisoft utannonserar Child of Light, en 2D sidescroller med turbaserat stridssystem. Spelet beskrivs som en klassisk saga med typiska drag från Final Fantasy och tidiga Disneyberättelser. Ubisofts Patrick Plourde säger att de har inspirerats av Hayao Miyazaki  och Yoshitaka Amano.

Child of light planeras att släppas till vintern.

League of Legends: E-sport Wildcard Turnering

International Wildcard turneringen I League of Legends startade idag. paiN Gaming från Brasilien leder efter dagens gruppspel. Dom är favorittippade tillsammans med Team immunity från Australien som ligger på tredje plats. Semifinalerna planeras 22 Augusti och kan ses direct på http://euw.lolesports.com/

Riot Games planerar också att släppa den nya AD Carryn Lucian under Gamescom.
DSC_0289

Total War: Rome II

Speltest av demokampanjen till Total War: Rome II. Det börjar med att man kastas in i en tillbakablick för att spela striden man vet att man kommer att förlora. Nar jag hunnit fatta vad som hant ä jag helt omringad och alla mina trupper antingen flyr eller ar döda. Kontrollerna I striderna verkar samma och grafiken ser varken battre eller sämre ut an Total War: Empire. Dock fick jag aldrig få någon bra överblick i själva kartan och dess strategivy. Total War: Rome II Planeras att släppas 3e September.

DSC_0172

Merc elite
Speltestade Merc elite, ett MOBA spel som utspelar sej i nutida urban miljö. Hjälten man styr är en modern soldat och man har sina klassiska QWER MOBA skills som man kan anvanda I striderna. Arenan som jag fick spela hade en kuperad terrang och ett flertal plattformar som påverkade ens synfält. Mitt första intryck var att alla hjältarna såg likadana ut I sina militarklader, så jag hade stora problem och identifiera vem som var vem. Iden med kuperad terräng är väldigt interessant.
Merc elite är gjort av bigpoint och är i slutfasen av sin beta testing.

Länkar:

GDC Europe

Gamescom

Vid tangentbordet: Daniel Johansson

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: