Spirituell Mega Man-uppföljare på Kickstarter

Sedan ett par år tillbaka arbetar inte längre Keiji Inafune på Capcom utan driver istället numera sin egen studio, Comcept USA. På sitt CV nämner säkert Inafune att han var med och skapade Mega Man. Under senare år har inte den klassiska NES-hjälten stått lika mycket i fokus hos Capcom. Detta har bland annat resulterat i olika fan-project, t.ex. Mega Man Unlimited som vi hyllade.
Nu återvänder i alla fall Inafune, tillsammans med andra industriveteraner, till konceptet i och med Kickstarter-kampanjen för Mighty No. 9. Totalt 900 000 dollar ska samlas in under kommande 30 dagar för att spelet ska få se dagens ljus på PC. En hel del s.k. “stretch goals” har också utannonserats, t.ex. blir det versioner till PS3/360/WiiU om det samlas in minst 2 500 000 dollar. I kampanjen uppges det preliminära lanseringsdatumet april 2015.

Vid tangentbordet: Joel Andersson

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: