Oktoberkoll med wasdmash

Mycket har hänt på sistone och vi har tyvärr inte skrivit om det. För att kompensera något så satte vi ihop en kort enkät i redaktionen som vi besvarat och publicerar här nedan. Deltag gärna själv och svara på samma frågor i kommentarsfältet, eller ställ andra PC-spelsfrågor för den delen.

steam_os1. Steam kommer snart lansera ett eget operativsystem, SteamOS. Vad är dina tankar om detta? Kommer du själv testa/övergå till det?

Andreas – Jag har inga planer på att gå över till SteamOS, men det är för att jag vet för lite än så länge. Är väldigt nöjd med Windows 7.

Daniel – Det finns ju absolut en marknad för det med tanke på att Steam-spel inte alltid släpps till konsol (särskilt indie). Känns som man vill ha lite mer info om systemet, men det är väl sannolikt att jag installerar det, åtminstone via OSX Bootcamp.

Joel – Mycket intressant. Hade en tid innan det utannonserades funderat på varför ingen satsat på ett mer speloptimerat OS till PC. Tror dock inte skillnaden blir så stor som man kan hoppas för oss som redan har en gedigen speldator. Fungerar det tillräckligt bra kan jag tänka mig att byta ut Windows mot SteamOS. Kör redan dualboot med Ubuntu vilket är det jag använder för allt annat än spel.

Sebastian – Om jag får möjlighet kommer jag mer än gärna testa det så fort jag får chansen. Men det kommer nog dröja innan jag överväger att övergå till det. Men jag älskar initiativet.

2. Steam avser bland annat använda sitt nya OS tillsammans med nya boxar avsedda för vardagsrummet. Kommer du inom kort skaffa någon Steammachine, Playstation 4 eller Xbox One?

Andreas – Har ingen TV så tänker nog inte skaffa någon konsol.

Daniel – Skaffar PS4 p.g.a. flera bra exklusiva titlar. Intressant också hur Sony och Gaikai kommer fungera med bakåtkompatibilitet och streaming.

Joel – Troligtvis inte vid lanseringarna. Det är för få spel till PS4/XB1 som lockar mig och personligen gillar jag att återigen ha en dator att sitta vid istället för att bara hänga i vardagsrummet.

Sebastian – Min svar är i princip samma som på föregående fråga.
När det kommer till nya konsoler så brukar jag alltid vänta något år eller så innan jag bestämmer mig för vilken jag är intresserad av, om någon. Då brukar de oftast ha utkristalliserats vilka svagheter och styrkor maskinerna har samt vilka spelgenrer som är dominerande på de olika konsolerna. Sportspel lär dock fortsätta att dominera på Xbox One och storytunga äventyrsspel lär fortsätta dominera på PS4, men skräckspel har historiskt legat i limbo mellan de två olika konsollägren, vilket har gjort livet som skräckspelsfantast svårt när det kommer till valet av konsol. Vad som händer närmsta året kommer därför vara väldigt intressant.

SteamController3. Sista stora utannonseringen från Valve var en ny handkontroll, har du några kommentarer om denna? Spelar du mycket med handkontroll till PC?

Andreas – Kontrollen verkar definitivt vara rätt vild, men kan omöjligt säga om den är något att ha utan att ha känt på den. Spelar just nu Mega Man Unlimited på PC med en NES-kontroll via en USB-adapter.

Daniel – Generellt sätt är jag emot touch-ytor (ingen gillar att skriva på Ipad) och jag tror att handkontrollen inte kommer lyckas hos “hardcore gamers” (vilket är den huvudsakliga användargruppen för Steam) eftersom den saknar mekaniska knappar.

Joel – Håller med de andra, kan vara bättre än vad jag för stunden tycker det ser ut. Spelar med PS3-kontroll till många sidoscrollare och tredjepersons-spel, men är sugen på att testa Xbox One-kontrollen när den lanseras.

Sebastian – Jag älskar alla försök till innovation i områden som vanligtvis uppfattas som stabila, så jag välkomnar den nya layouten och hoppas jag kommer få testa på kontrollen snart.
Till PC så använder jag nästan uteslutande handkontroll till plattformsspel och då använder jag oftast original NES-handkontrollen tillsammans med en USB-adapter (i mitt fall Retro-USB). Det var bl.a. så jag spelade både Megaman Unlimited och Ducktales.

4. Vad spelar du just nu?

Andreas – Mega Man Unlimited och Starcraft 2.

Daniel – MOBA time! League of Legends, Infinite Crisis, Solstice, Guardians of Middle Earth.

Joel – Avslutade precis ännu en runda av Papers, Please (med ett bra slut äntligen!). Klarade nyligen också Brothers och de första delarna av Kentucky Route Zero. Just nu blir det bara kortare sejourer av VVVVVV.

Sebastian – Amnesia: A machine for Pigs och Surgeon Simulator 2013. En fin blandning av hemskt och hysteriskt.

5. Vilket spel ser du mest fram emot i oktober?

Andreas – Har ingen speciell favorit.

Daniel – Batman: Arkham Origins.

Joel – Svårt val, men Arkham Origins kan bli riktigt bra. Montague’s Mount och Dark Matter ser också intressanta ut.

Sebastian – Claire. Lone Survivor är ett så fantastiskt spel, så ett spel som hämtar inspiration därifrån kan ju omöjligvis vara dåligt. Eller?

batman-arkham-origins

6. I augusti röstade vi fram vilka tio spel vi såg fram emot mest till hösten. Förutom att Divinity blivit framflyttat, skulle du nu byta ut några titlar på listan? Har något i listan gjort dig besviken?

Andreas – Kan inte svara på den här tyvärr.

Daniel – Skulle ersätta Divinity med Simcity: Cities of Tomorrow.

Joel – Contrast skulle jag kanske pilla in istället för Divinity. Jag skulle också ersätta The Bureau, som tyvärr verkar ha varit en besvikelse, med Quadrilateral Cowboy som ser grymt lovande ut, stor vinnare på Indiecade bl.a.

Sebastian – Några spel i listan har redan släppts, men i övrigt skulle jag bibehålla listan.
Min personliga lista innehöll Ducktales, och som jag konstaterade i vår tidigare recension så var det ett helt ok spel men inte mer än så. Jag hade lite högre förväntningar än så av det spelet, så man kan nog säga att jag var lite besviken. Amnesia: A machine for pigs, det lilla jag har spelat, har än så länge inte gjort mig besviken dock.

Vid tangentbordet: Joel Andersson

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: