Flera intressanta spel finansierade på KS #2

Nu är det dags att rapportera om hela fem nya och intressanta titlar som nyligen har klarat sina Kickstartermål; Contagion, Cosmic Star Heroine, Pulsar, Rimworld och The Long Dark.

Contagion
ContagionContagion sägs bli en spirituell uppföljare till HL Source-modden Zombie Panic. Det handlar återigen om ett FPS- och överlevnadsspel med zombie-tema och extra fokus på samarbetsläget. KS-kampanjen avslutades i söndags och redan den 25 oktober blir en betaversion tillgänglig via Steam Early Access.
Länkar:
Hemsida
Kickstartersida
Cosmic Star Heroine
CSH_screen11_upscaleCosmic Star Heroine rapporterade vi redan i lördags om att det var mycket nära att nå sitt mål, vilket det nu också gjort. Det handlar om ett turbaserat RPG där rymdspionen Alyssa kämpar mot en konspiration som hotar stabiliteten i universum. KS-kampanjen fortsätter tills slutet av månaden och säkert utannonseras när som helst några extramål, s.k. stretch goals. Spelet har ett preliminärt lanseringsdatum satt till december nästa år.
Länkar:
Hemsida
Kickstartersida
Pulsar: Lost Colony
pulsarPulsar: Lost Colony är en samarbetsfokuserad rymdsimulator under utveckling av Leafy Games. Det kan nämnas att Pulsar kommer fungera med Oculus Rift, generera en ny värld vid varje ny runda, som i FTL, och det kommer finnas fem olika klasser bland besättningen. Månaden ut kommer det samlas in till extramål, men för stunden har de en bra bit upp till det första. Nästa sommar ska det lanseras om allt går på räls.
Länkar:
Hemsida
Kickstartersida
Rimworld
rimworldRimworld ser ut att ha sneglat en aning på Prison Architect med sitt perspektiv från ovan där det gäller att etablera en koloni genom att delegera besättningen på ett kraschat rymdskepp. Trots avsaknaden av extramål har projektet mer än femdubblat sitt första mål och kampanjen fortsätter månaden ut. Likt Prison Architect så lanseras även Rimworld via en allmän alfaversion i januari.
Länkar:
Hemsida
Kickstartersida
The Long Dark
tldHinterland Studios är sammansatt av flera industriveteraner som med ett trots ganska högt satt mål lyckades samla in tillräckligt för The Long Dark. Det handlar återigen om ett överlevnadsspel i första person, minus zombier denna gång, med ett fokus på realism i den kalla vildmarken i norr. Kampanjen som avslutas på onsdag har också uppnått ett extramål och det preliminära lanseringsdatumet är satt nästan precis ett år framåt.
Länkar:
Hemsida
Kickstartersida

Vid tangentbordet: Joel Andersson

Advertisements

3 comments

  1. Rimworld, ser fram emot denna :>

    1. Jo det ser lovande ut, har dock ännu inte gått in med några slantar till något av spelen ovan.

  2. […] hörde till de mest lyckade spelprojekten på Kickstarter förra hösten och lyckades till slut dra in drygt 13 gånger sitt utsatta mål. Första alfaversionen av […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: