Flera intressanta spel finansierade på KS #3

I den senaste bunten av titlar som klarat sina Kickstartermål har vi valt att titta närmare på: You Are Not The Hero, Obduction, Scale, Night In The Woods, Paradise Lost och Confederate Express.

You are not the Hero
urnthYou are not the Hero ämnar ge ett nytt perspektiv på traditionella rollspelshjältar och hur de utan pardon lootar oskyldigas hem efter potions och pengar. Tanken är att vi denna gång ska få uppleva det hela från de stackars NPC:ernas synvinkel. Upplägget påminner annars om ett klassiskt tvådimensionellt RPG sett ovanifrån.
Titeln utvecklas av det fem personer stora teamet i Tomorning Productions som lyckades håva in dryga $90000, sjudubbelt över det utsatta målet med sex stycken extramål avklarade. Det preliminära lanseringsdatumet är december 2014.
Länkar:
Hemsida
Kickstartersida
Obduction
obdObduction är den riktiga tungviktaren bland titlarna i denna artikel med över 1,3 miljoner dollar insamlade, och då klarades ändå bara ett extramål. Som vi nämnde i en tidigare nyhet är det Myst-utvecklarna Cyan som har varit i farten med ett nytt äventyrsspel i samma anda. Om handlingen har det inte avslöjat mycket annat än att vi av något skäl kommer föras bort till en annan värld och tid. Unreal Engine 4 kommer driva spelet som också kommer ha stöd för Oculus Rift. Tyvärr är det nästan två år kvar till lanseringen som är satt till oktober 2015.
Länkar:
Hemsida
Kickstartersida
Scale
scaleScale avser bjuda på pusslande i första person där vi bl.a. får använda strålvapen för att förstora och förminska objekt. Från det som visats går tankarna mot innovation a’la Portal, som också nämns bland inspirationskällorna.
Bakom titeln står den lilla utvecklarstudion Cubeheart med Steve Swink i spetsen. I och med ett upplåst extramål utlovas också stöd Oculus Rift i Scale när det förhoppningsvis lanseras i december nästa år.
Länkar:
Hemsida
Kickstartersida
Night in the Woods
nitwMed en något ovanligare färgpalett och design hade inte utvecklarna hos Infinite Fall några som helst problem att samla in medel till Night in the Woods. Det ska bli ett sidoscrollande äventyrsspel där vi tar rollen som katten Mae. Hon har nyligen hoppat av sin universitetsutbildning för att återvända hem och slappa. Mycket har dock förändrats och gamla vänner har växt upp och dragit åt sina egna håll.
Några extramål klarades av i början av kampanjen men för ovanlighetens skull pumpades inte fler ut efter ett tag. Totalt fyrdubblades nästan det utsatta målet i alla fall och förhoppningsvis blir det klart på utsatt tid, januari 2015.
Länkar:
Hemsida
Kickstartersida
Paradise Lost
paralostDen spanska utvecklaren Ashtree Works tog sitt pixelartdesignade metroidvania Paradise Lost till Kickstarter i början av november och trots att tio dagar återstår av kampanjen har det redan finansierats. Vi kommer spela som en utomjordisk växt som forskare försöker hålla inlåst i ett labb. Smygande blir en viktig ingrediens i flyktförsöket från de hemska experimenten.
Det tentativa lanseringsdatumet är satt till december nästa år och med stor sannolikhet lär ett par extramål klaras av som till att börja med innebär Steam-prestationer.
Länkar:
Hemsida
Kickstartersida
Confederate Express
confSista titeln vi väljer att fokusera på i denna genomgång är det taktiska rollspelet Confederate Express. Målet är att leverera paket, men massa zombier står i ens väg. Tankarna går lite mot Syndicate och Shadowrun, man kontrollerar en grupp där varje individ kan ha olika specialisering.
$10000 var utgångsmålet och nästan $40000 samlades in vilket klarade av fem extramål som bl.a. innebär förstörbara omgivningar och kontrollerbara mechs. Återstår att se om utvecklarna hos Kilobite klarar av att leverera detta till juni nästa år givet den relativt låga budgeten. Redan finns ett demo att testa för den intresserade.
Länkar:
Hemsida
Kickstartersida

Vid tangentbordet: Joel Andersson

Advertisements

One comment

  1. […] har vi många titlar kvar att hoppas på. Nyligen finansierade Dex, Paradise Lost, Stasis och The Mandate är några exempel som kan bli riktigt bra. För att vända den […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: