Spelåret 2014, del 1

I några artiklar kommer vi framöver lista spel som vi tycker ser intressanta ut och som förhoppningsvis ska lanseras i år. Detta utgör den första delen som tycks ha blivit dominerad av titlar som spelas i isometrisk vy.

QCQuadrilateral Cowboy
Pusselspel i första person som utspelar sig på 80-talet med verklighetstroget hackande som paradnummer. Från Brendon Chung (Blendo Games) som bland annat gjorde det udda Thirty Flights of Loving.
HLDHyper Light Drifter (juni)
Action-RPG sett ovanifrån inspirerat av Zelda: A Link to the Past och Diablo, med vacker pixelart-grafik. Alex Preston leder utvecklingen och har tagit in några fler som bl.a. jobbat med Samurai Gunn och Fez.
PoEPillars of Eternity
Tidigare Project Eternity. Isometriskt fantasy-rollspel från Obsidian inspirerat av Baldur’s Gate och Planescape: Torment. Drog in över 27 miljoner kronor på Kickstarter och utvecklas av ett dedikerat RPG-team.
W2Wasteland 2
Postapokalyptiskt isometriskt rollspel vars föregångare sägs ha gett upphov till Fallout-serien. Produceras av inte allt för erfarna Inxile som drog in storkovan via Kickstarter. Betaversion lanserades nyligen via Steam Early Access
SLSatellite Reign (december)
Taktiskt rollspel som sägs vara en spirituell uppföljare till klassiska Syndicate. Utvecklas i liten skala hos 5 Lives Studios av folk som bl.a. jobbade just med Syndicate och Syndicate Wars.
SDShadowrun: Dragonfall (januari)
Shadowrun Returns gjorde mycket rätt men hade också sina brister när det lanserades förra året, utvecklat av Harebrained Schemes. I och med expansionen Dragonfall lär mycket ha fixats till och förhoppningsvis blir det en något intressantare kampanj.
Recension av Shadowrun Returns på Level 7
SRStasis (kvartal 3)
Isometriskt peka-och-klicka skräckspel som utspelar sig på en övergiven rymdbas. Utvecklas av The Brotherhood med Chris Bischoff i spetsen och har till synes höga produktionsvärden trots ett litet team.
Alfatest: Stasis
WDWatch Dogs (kvartal 2)
Spelet som ”vann E3” åt Ubisoft 2012 blev uppskjutet förra hösten men ska nu i alla fall lanseras under andra kvartalet. Vi kommer följa hackern Aiden Pearce och ta kontroll över all möjlig infrastruktur i ett fiktivt och öppet Chicago.
XenonautsXenonauts (kvartal 1)
Ännu en nyversion av det klassiska strategispelet Xcom som på många sätt är mer troget originalet än Enemy Unknown. Detta hävdar i vilket fall seriens skapare Julian Gollop som dock inte är med i det lilla utvecklarteamet. Färdigställs tidigt i år men finns redan nu tillgängligt som beta via Early Access.
DORDivinity: Original Sin (28 februari)
Isometriskt rollspel med möjlighet till samarbete med en vän genom hela kampanjen. Larians Divinity-serie nämns sällan bland de allra bästa rollspelen, men kanske blir Kickstarterfinansierade Original Sin en fullträff.

Vid tangentbordet: Joel Andersson

Advertisements

4 comments

  1. […] I den andra delen i vår serie av listor över intressanta PC-spel för 2014 hittar vi några av de mest omtalade spelen inför 2014. Missa heller inte: Spelåret 2014, del 1 […]

  2. […] Bland de tio nya som tas upp denna gång kollar vi på lite fler udda titlar. Missa heller inte: Spelåret 2014, del 1, del […]

  3. […] PC. Det blir en hel del äventyr, peka-och-klicka och episodbaserade titlar. Missa heller inte: Spelåret 2014, del 1, del 2, del […]

  4. […] och sista del. Vi tar upp några mer osäkra kort, och ett visst Star Citizen. Missa heller inte: Spelåret 2014, del 1, del 2, del 3, del […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: