Spelåret 2014, del 2

I den andra delen i vår serie av listor över intressanta PC-spel för 2014 hittar vi några av de mest omtalade spelen inför året. Missa heller inte: Spelåret 2014, del 1

hotline-miami-2-wrong-number-pc-mac-linux-screenshots-5Hotline Miami 2: Wrong Number
Uppföljaren till det extremt våldsamma, utmanande och beroendeframkallande Hotline Miami lanseras med stor sannolikhet under 2014. Svenska utvecklaren Dennaton Games har redan orsakat viss kontrovers med Wrong Number men bibehålls spelglädjen pratar vi troligtvis om ett av årets bästa indiespel.
ghostsGhost Song: A Journey of Hope (maj)
Påminner väldigt mycket om Super Metroid i både spelmekanik och grafisk design, ett koncept som gick hem bra på Kickstarter. Imponerande nog så jobbar Matt White nästan ensam med Ghost Song, klarar han verkligen att leverera spelet redan till maj?
prisonaPrison Architect
Fängelsesimulatorn Prison Architect har hämtat inspiration från Theme Hospital och lär kunna bli rejält beroendeframkallande. Introversion har i över ett års tid levererat nya alfaversioner till hundratusentals förbokande kunder och mycket talar för att den skarpa versionen anländer 2014.
dexnewDex (kvartal 4)
Dex kan förenklat beskrivas som ett nedskalat och sidoscrollande Deus Ex. Action- och smygarspelet utvecklas i liten skala hos tjeckiska Dreadlocks, men den cyberpunk-inspirerade designen räckte gott och väl till på Kickstarter.
OctodadDC_06Octodad: Dadliest Catch
Inför konsollanseringarna i höstas talades det minst lika mycket om Octodad som de större produktionerna. Det komiska äventyrsspelet handlar om en familjefar som hemlighållit att han faktiskt är en bläckfisk.
TransistorTransistor
Nytt actionrollspel från Supergiant Games som i många avseenden påminner om utvecklarnas förra spel, det hyllade Bastion. Vi kommer följa Red, en ung sångerska som jagas då hon kommit över det intelligenta svärdet Transistor.
BrokenAge4Broken Age
Tim Schafer och hans Double Fine var med och startade en Kickstartervåg med peka-och-klicka-äventyret Broken Age för två år sedan. Efter flera förseningar lanseras del 1 i januari och del 2 under andra kvartalet.
gaming-volume-screenshot-11Volume
Ett udda smygarspel där det gäller att stjäla så mycket som möjligt på de olika nivåerna. Precis som i Mike Bithells förra spel, Thomas Was Alone, ligger också ett extra fokus på berättandet och Danny Wallace ska återvända med sin röst.
Recension: Thomas Was Alone
starboundStarbound
Minecraft- och Terraria-lika Starbound har redan i sitt beta-stadium sålt i över en miljon exemplar och kommer säkert höra till de mest spelade och omtalade titlarna också om det blir färdigt i år.
Betatest: Starbound
Incognita-Screenshot-02Incognita
Lovande turbaserat strategispel inspirerat av Xcom och Syndicate, där man kontrollerar ett gäng agenter med uppdrag att stjäla information. Från Klei Entertainment som har spel som Mark of the Ninja och Don’t Starve i bagaget.
Alfatest: Incognita

Vid tangentbordet: Joel Andersson

Advertisements

3 comments

  1. […] Så var det dags för del 3 i vår serie om intressanta PC-spel 2014. Bland de tio nya som tas upp denna gång kollar vi på lite fler udda titlar. Missa heller inte: Spelåret 2014, del 1, del 2. […]

  2. […] del äventyr, peka-och-klicka och episodbaserade titlar. Missa heller inte: Spelåret 2014, del 1, del 2, del […]

  3. […] upp några mer osäkra kort, och ett visst Star Citizen. Missa heller inte: Spelåret 2014, del 1, del 2, del 3, del […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: