Spelåret 2014, del 3

Så var det dags för del 3 i vår serie om intressanta PC-spel 2014. Bland de tio nya som tas upp denna gång kollar vi på lite fler udda titlar.
Missa heller inte: Spelåret 2014, del 1, del 2.

reset_forest_rainReset (kvartal 4)
Futuristiskt pusselspel i första person där det gäller att manipulera tiden för att lösa problemen. Nyligen finansierat via Indiegogo och kommer utvecklas av finska Theory med grafik som skvallrar om höga ambitioner.
Maia11Maia
Strategispel inspirerat av Dungeon Keeper som funnits tillgängligt på Early Access i ett par veckor nu. Handlar om att bygga och upprätthålla rymdbaser i fientliga miljöer. Utvecklas av Simon Roth, finansierat via Kickstarter.
IntferInterference (kvartal 4)
Sidoscrollande pusselspel med fokus på stealth, smygande och manipulerande av bakgrunderna som drar tankarna till Mark of the Ninja. Misslyckades trots en intressant technoir-design på Indiegogo, men dök nyligen upp på Steam Greenlight.
rtuRadio the Universe (mars)
Actionspel med sci-fi-tema som lyckades väl på Kickstarter genom mindre utvecklaren 6e6e6e. Grafiken drar tankarna till Zelda på Super Nintendo och spelmekaniken verkar inte helt olik Hyper Light Drifter.
mkmeditateMiegakure
Fokuserar på pusselproblem i fyra dimensioner i vackra japanska trädgårdar. Har sedan det utannonserades 2009 överrösts med utmärkelser på olika indiespelskonvent, så förhoppningsvis är Mark Ten Bosch nya spel något alldeles extra.
nh1Nidhogg (13 januari)
Snabbt och oförlåtande fäktningsspel för en till åtta spelare. Den säregna grafiska stilen och delar av spelmekaniken påminner lite om första Prince of Persia. Utvecklarna Messhoff har redan fått sitt verk belönat på flera konvent.
Apotheon-2012-07-12-19-14-17-06Apotheon (kvartal 1)
Sidoscrollande actionspel/metroidvania med en unik design inspirerad av grekisk mytologi. Förutom en rejäl kampanj kommer det också finnas flerspelarlägen. Från Alientrap som gjorde det liknande Capsized.
murdered_soul_suspect_sceneMurdered: Soul Suspect (kvartal 2)
Actionäventyr från Airtight Games som handlar om hur huvudkaraktären Ronan O’Connor efter sin död hjälper till att lösa mordet på sig själv. För tankarna till det utmärkta Ghost Trick men lär ha en betydande högre budget.
Scale-2Scale (december)
Pusselspel i första person som drar tankarna mot Portal med skillnaden att ens gevär i Scale förstorar och förminskar objekt för att lösa problem. Finansierat via Kickstarter och preliminärt lanseringsdatum i december.
anneA.N.N.E (mars)
Kickstartat metroidvania med en säregen pixelartdesign. Blandar även in actionelement inspirerade av Gradius där man får strida med sitt rymdskepp. Utvecklas av kanadensiska Gamesbymo och sägs lanseras redan i mars.

Vid tangentbordet: Joel Andersson

Advertisements

2 comments

  1. […] I del 4 av vår serie Spelåret 2014 tittar vi på ytterligare tio kommande spel till PC. Det blir en hel del äventyr, peka-och-klicka och episodbaserade titlar. Missa heller inte: Spelåret 2014, del 1, del 2, del 3. […]

  2. […] mer osäkra kort, och ett visst Star Citizen. Missa heller inte: Spelåret 2014, del 1, del 2, del 3, del […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: