Spelåret 2014, del 4

I del 4 av vår serie Spelåret 2014 tittar vi på ytterligare tio kommande spel till PC. Det blir en hel del äventyr, peka-och-klicka och episodbaserade titlar.
Missa heller inte: Spelåret 2014, del 1, del 2, del 3.

bloodoftheortolanBlood of the Ortolan
Richard Hofmeier följer upp det prisbelönta Cart Life med Blood of the Ortolan som ska bjuda på kombinationen mordmysterium och mat. Så mycket mer vet vi inte ännu men förhoppningsvis får vi åtminstone mer detaljer under 2014.
RoutineRoutine
Skräckspel sett i första person och som utspelar sig på en övergiven månbas som delvis genereras slumpartat. Kommer dessutom med stöd för Oculus Rift, men lanseringsdatum för Lunar Softwares Routine är ännu inte fastställt.
Shovel-KnightShovel Knight (februari)
Sidoscrollande actionäventyr med en riddare beväpnad med en skyffel i huvudrollen. Osar 8-bitsretro vad gäller grafik, ljud och spelmekanik. Drog in 2 miljoner på Kickstarter och utvecklas av Yacht Club Games.
luftrausers-screen-02Luftrausers (30 april)
Action-skjutare som påminner om klassiska Wings of Fury med flygplan som strider i ett perspektiv sett från sidan. Steamversionen kommer bli en uppgradering av den gratis webversionen. Från den väl ansedda indieutvecklaren Vlambeer.
Factions04The Banner Saga (14 januari)
Taktiskt rollspel med vikingatema vars flerspelarläge Factions lanserades redan förra året. Stoic samlade in bra med pengar på Kickstarter men utvecklingen var inte problemfri varför kampanjen har dröjt. Första delen av tre lanseras 14 januari.
paralostParadise Lost: First Contact (december)
Sidoscrollande smygarspel där vi tar rollen som en utomjordisk organism som tillfångatagits av människor och vill försöka fly från deras bas. Finansierades relativt nyligen på Kickstarter och utvecklas av Ashtree Works med uttalad lansering i december.
twd2The Walking Dead: Season 2
Säsong 2 av Telltales vida hyllade peka-och-klicka-drama The Walking Dead smygstartade strax före jul med episod 1. Resterande fyra episoder väntas dock under 2014 och nog är vi många som vill veta hur det ska gå för Clementine bland alla zombier.
TheWolfAmongUs-2013-10-14-10-53-33-491The Wolf Among Us (kvartal 1)
Ännu ett äventyrsspel som smygstartade med en första del redan förra året och som får en ny del varje kvartal i år. Utspelar sig i en värld där kända sagokaraktärer försökt anpassa sig till ett liv bland oss andra, men huvudkaraktär Bigby får snart flera mord på halsen.
bs5Broken Sword: The Serpent’s Curse (kvartal 1)
Det femte spelet i den klassiska Broken Sword-serien hann delvis lanseras förra året men kompletteras tidigt i år med andra delen. Revolution Software inkasserade omkring 5 miljoner kronor på Kickstarter för sitt nya peka-och-klicka-äventyr med George Stobbart och Nico.
krz8Kentucky Route Zero
Det har nu gått ett år sedan första akten av Cardboard Computers speciella peka-och-klicka-äventyr Kentucky Route Zero lanserades. Tre akter till ska vara på gång och åtminstone några av dem borde anlända under 2014.

Vid tangentbordet: Joel Andersson

Advertisements

One comment

  1. […] Det är dags att runda av vår artikelserie om lovande spel 2014 med en femte och sista del. Vi tar upp några mer osäkra kort, och ett visst Star Citizen. Missa heller inte: Spelåret 2014, del 1, del 2, del 3, del 4. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: