Spelåret 2014, del 5

Det är dags att runda av vår artikelserie om lovande spel 2014 med en femte och sista del. Vi tar upp några mer osäkra kort, och ett visst Star Citizen.
Missa heller inte: Spelåret 2014, del 1, del 2, del 3, del 4.

SUPERHOT 6Super Hot
Ett FPS med minimalistisk grafik som tycks ha hämtat inspiration från Braid. Tiden står nämligen still så länge man inte flyttar sin karaktär. Utvecklas av polska Blue Brick, inröstat på Steam Greenlight förra året och kan testas på officiella hemsidan.
deadstateDead State (mars)
Överlevnadsrollspel med zombietema under utveckling hos Double Bear Productions under ledning av Brian Mitsoda. Finansierades för ett och ett halvt år sidan via Kickstarter men ska nu efter flera förseningar vara på gång.
whitenightWhite Night
Svartvitt skräckspel med en berättelse som kretsar kring en mans utforskande av en övergiven herrgård med hemska minnen. White Night blir första titeln från den mindre utvecklaren Osome.
star-citizen-hangar2Star Citizen
Rymdspelet som bara fortsätter slå nya insamlingsrekord lär åtminstone komma i nya alfa- och beta-format, men blir nog inte helt färdigt under året. Av Cloud Imperium med Wing Commander-skaparen Chris Roberts i spetsen.
Alfatest: Star Citizen
h4a_s401Heart Forth, Alicia
Spännande plattformsrollspel som utvecklas av Alonso Martin med en retro-osande grafisk stil. Än så länge är det glest med information kring titeln men förhoppningsvis får vi höra mer snart.
wm1Witchmarsh
Sidoscrollande rollspel som utspelar sig i 1920-talets Massachusetts och går ut på att undersöka kidnappningar. Kommer fungera i samarbete om upp till fyra spelare och utvecklas av Luciano Sgarbi. Osäkert lanseringsdatum.
Galactic_PrincessGalactic Princess
Ett måste för alla FTL-fans att hålla ett öga på, och det innan det ens kommit upp på Kickstarter. Ser mycket ambitiöst ut med en i ögonfallande grafik och djupgående spelmekanik.
no_mans_sky.0_cinema_720.0No Man’s Sky
Sci-fi-titel som stal showen på VGX 2013 med avancerad grafik och en öppen värld som genereras i realtid. Utvecklas av Hello Games, men än så länge har inte mycket mer än spelets existens bekräftats.
Below2Below
Utmanande äventyrsspel med fokus på utforskande av en mystisk värld som genereras slumpmässigt. Precis som i Capybara Games förra spel, Superbrothers: Sword & Sorcery EP kommer även Below med en säregen stil vad gäller grafik och ljud.
the-witness-pc-690x388The Witness (kvartal 1)
Jonathan Blow ska tidigt i år följa upp sitt mästerverk Braid med ett nytt pusseläventyr inspirerat av Myst där en stor ö ska utforskas. Omskrivet för sin vackra grafik med bland annat labyrint-inspirerade pussel.

Vid tangentbordet: Joel Andersson

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: